antalya eskort alanya transfer
Bugun...



Vali Dr. Turan Ergün'ün Kurban Bayramı Mesajı

Vali Dr. Turan Ergün'ün Kurban Bayramı Mesajı

facebook-paylas
Tarih: 27-06-2023 22:04

Vali Dr. Turan Ergün'ün Kurban Bayramı Mesajı

Kıymetli Hemşehrilerim,

Ulvi değerler ihtiva eden; sevginin, saygının, hoşgörünün kuvvetlendiği, hasretliklerin kavuştuğu bir Kurban Bayramı’nı daha milletçe idrak etmenin, rahmet ve bereketinde buluşuyor olmanın manevi hazzı ve mutluluğu içerisindeyiz.

        Kurban; fedakârlık, ihlâs ve cömertliğin sembolüdür. Hz. İbrahim ve oğlu İsmail’in teslimiyetini anlatan Kurban Bayramı, kurban ibadetinin verdiği maneviyatla gönül yüceliğinin arttığı ve merhamet duygularının yoğunlaştığı; birlik, beraberlik, paylaşma ve infak etmenin bayramıdır.

        Dini bayramlarda sevinmek kadar, sevindirmek de önemlidir. Özellikle, sevindirmenin önem kazandığı Kurban Bayramı, millî ve manevi değerler paydasında ortak bilincin pekiştirilmesi bakımından önemli fırsatlar sunar. Unutulmamalıdır ki; sevinç ve mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar ise paylaştıkça azalır.

        Vatandaşlarımızın bayram tatillerini huzurlu, güvenli ve rahat bir ortamda geçirebilmeleri için ilimizde gerekli tedbirleri aldık. Bayram dolayısıyla seyahat edecek tüm vatandaşlarımızın; yorgun ve uykusuz araç kullanmamalarının, emniyet kemerlerini takmalarının, trafik kurallarına titizlikle uymalarının hayati önem taşıdığını özellikle hatırlatmak istiyorum.

Ayrıca, bir ibadet olarak yerine getirdiğimiz kurban kesiminin ehil kişiler tarafından usulüne uygun olarak dikkatli bir şekilde yapılması ve çevre temizliğine özen gösterilmesi hususunu da vatandaşlarımızdan rica ediyorum.

Bu duygularla başta Şehit yakınlarımız ve Gazilerimiz olmak üzere, saygıdeğer hemşerilerimizin ve yüce milletimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; bayramın ülkemize, tüm İslam Alemine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Nice Bayramlara…

 

Dr. Turan Ergün

Vali







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
YAZARLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI