antalya eskort alanya transfer
Bugun...



UYGUR MÜSLÜMANLARINA SAHİP ÇIKILMALIDIR

HÜDA PAR ögrencilere destek,artan şiddet olayları DOĞU TÜRKİSTAN,VE AFGANİSTAN hakkında değerlendirmelerde bulundu

facebook-paylas
Tarih: 08-12-2022 09:20

UYGUR MÜSLÜMANLARINA SAHİP ÇIKILMALIDIR

HÜDA PAR GÜNDEME DAİR DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU 
HÜDA PAR ögrencilere destek,artan şiddet olayları DOĞU TÜRKİSTAN,VE AFGANİSTAN hakkında değerlendirmelerde bulundu 

ÖĞRENCİLERE YEMEK DESTEĞİ VERİLMELİDİR

Ağırlaşan ekonomik şartlar, dar gelirli vatandaşın belini bükmeye devam ederken bu durum özellikle öğrenci okutan aileler için daha büyük sıkıntılara yol açmaktadır. Diğer okul masrafları ile birlikte özellikle de servis ve yemek ücretleri veliler için ciddi bir külfet demektir. Tekli eğitim veren okullarda okuyan dar gelirli ailelerin çocukları öğle arasında eve gidememektedir. Maddi imkânı olanlar okul kantinlerinden yüksek fiyatla da olsa karınlarını doyurabilmekte, imkânı olmayan öğrenciler ise aç bir halde derslerine devam etmektedir.

Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmesi gereken hükümet, bu konuya duyarsız kalmaktadır. Birçok alanda sosyal yardımlar yapılırken öğrencilere yemek desteğinin verilmemesi kabul edilebilir bir durum değildir. Geleceğimiz olan çocuklarımız bu muameleyi hak etmiyorlar. Hükümet tüm öğrencilere yemek desteği vermeli, dar gelirli ailelere ise servis ücreti katkısında bulunmalıdır. Hiçbir öğrencimiz okullarda aç kalmamalı, uzun yol yürüyerek okula gitmemelidir.    

ŞİDDET VAKALARININ SEBEPLERİ ORTADAN KALDIRILMALIDIR

Toplumda şiddet vakaları her geçen gün artış göstermektedir. Ruhsal bunalım ve depresyon oranlarının artması, sonu gelmeyen ekonomik sıkıntılar, gayri ahlaki yaşam tarzı, kumar, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile sosyal medyanın fütursuzca kötüye kullanımı erkeklere, kadınlara hatta çocuklara yönelik cinayete kadar varan şiddet olaylarının artmasına neden olmaktadır. Son zamanlarda çocuklar arasında yaygınlaşan akran şiddetindeki artış da dikkat çekmektedir.

Yaygınlaşan ve bir türlü önüne geçilemeyen cinayet ve şiddet vakaları sosyal politikaların yetersizliğinden, eğitim sistemindeki çarpıklıktan ve manevi boşluktan ileri gelmektedir. İnanç değerlerimizden uzak anlayışlar ve yaşam biçimleri, fertleri ve toplumu etkisi altına alarak huzurun bozulmasına sebep olmaktadır. Sosyal, siyasal ve ekonomik güvensizliğin yaşandığı böyle bir dönemde kadın hakları ve çocuk hakları adı altında ortaya konan idari ve polisiye tedbirler ise ne yazık ki aileleri daha fazla zayıflatmakta ve büyük tahribatlara yol açmaktadır.

Şiddetin bireysel değil, toplumsal bir olgu olduğu gerçeğinden hareketle, cinayet ve şiddet vakalarının asıl kaynağına inilerek; yoksulluk, gayri ahlaki yaşam tarzı, kumar, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı gibi sebeplerin ortadan kaldırılmasına gayret edilmelidir.

UYGUR MÜSLÜMANLARINA SAHİP ÇIKILMALIDIR

Doğu Türkistan'ın Urumçi kentinde bir binada çıkan yangında, onlarca kişi hayatını kaybetti. Yıllardır Uygurlara yönelik etnik, dinî ve kültürel asimilasyon gerçekleştiren, eğitim adı altında milyonlarca kişiyi toplama kamplarına hapseden Çin yönetimi, zulmün şiddetini artırmıştır. Sözde salgınla mücadele politikası kapsamında insanlar evlerinde ölüme terk edilirken baskı politikasından yine en çok Müslümanlar etkilenmektedir.

Türkiye’nin Çin zulmüne karşı mücadelede öncü ülke olması gerekirken Çin’e yönelik protestoların dahi engellenmesi kabul edilebilir değildir. Bugüne kadar Çin’in Müslümanlara yönelik zulmüne sessiz kalan İslam ülkeleri, Uygur Müslümanlarını bir kez daha zalim yönetimin insafına terk etmiştir. Dünyanın sessizliği, milyonlarca Uygur Müslümanının hayatını tehlikeye atmakta, Çin’i cesaretlendirmektedir. İslam İşbirliği Teşkilatı, kuruluş misyonuna uygun olarak Uygur Müslümanlarına sahip çıkmalı, Çin’e caydırıcı yaptırımlar uygulanması için derhal harekete geçmelidir.

AFGANİSTAN İLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLUNMALIDIR







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
YAZARLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI