antalya eskort alanya transfer
Bugun...



UŞAK Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Scratch Cup 2021' KODLAMA Yarışmasında Türkiye Birincisi Oldu.

Minik Eller Kod Yazıyor projesi kapsamında gerçekleştirilen Scratch Cup Kodlama Yarışmasında çocuklar dünyanın sorunlarının kaynağını bulmak için yarıştılar.

facebook-paylas
Tarih: 27-03-2021 09:30

UŞAK Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Scratch Cup  2021' KODLAMA Yarışmasında Türkiye Birincisi Oldu.

UŞAK Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Scratch Cup  2021' KODLAMA Yarışmasında Türkiye Birincisi Oldu.

Minik Eller Kod Yazıyor projesi kapsamında gerçekleştirilen Scratch Cup Kodlama Yarışmasında  çocuklar dünyanın sorunlarının kaynağını bulmak için yarıştılar.

8-14 yaş aralığındaki 1800'den fazla çocuğun 2-3 kişilik takımlarını oluşturarak birlikte çalışma becerilerinin yanı sıra hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını da ortaya koydukları Scratch Cup 2021 de, projelerin final etabı online olarak gerçekleştirildi. 

Duyurularına Temmuz 2020'de başlanan Scratch Cup 2021'e Türkiye'nin dört bir yanından yoğun bir başvuru oldu. Teması "Dünyanın Sorunlarına Çözüm" olarak belirlenen yarışmaya 1800'den fazla çocuğun oluşturduğu 673 takım başvurdu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda büyük finale kalan projelerin sahibi 23 çocuk, 10 takım online gerçekleştirilen Scratch Cup 2021'de oyunlarını sergiledi.

Finalistlerin En İyi Proje kategorilerinde değerlendirildiği ulusal kodlama yarışmasında 11-14 Yaş Kategorisinde En İyi Kod Yapısı Türkiye birinciliği ödülünü Uşak Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Yasin Külcü ve Ramazan Özkan Enginar Robotik Atölyesi, Küresel Isınma konulu projeleriyle aldılar.

Uşak Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Yasin Külcü ve Ramazan Özkan, Scratch Cup Ulusal Kod Yazma yarışmasında elde ettikleri derecenin ardından, geçen yılın şampiyonları Yunus Emre Karasakal, Ahmet Faruk Ayan ile
okul Müdürü Mutlu Kozak ve 
danışman öğretmen Bayram Yiğit in yarışma ve üst üste elde ettikleri büyük başarıları ile ilgili düşüncelerini anlattılar. 

Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, "Benim Şehrim" temasının işlendiği Scratch Cup 2020'de "Tasarla-Yap-Düzelt" projesiyle,  "İyi Kod Yapısı" kategorisinde Türkiye birinciliğini 631 takım içinden Yasin Külcü, Yunus Emre Karasakal ve Ahmet Faruk Ayan'dan oluşan takımla elde etti.



HABER VİDEOSU








Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
YAZARLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI