antalya eskort alanya transfer
Bugun...



UŞAK CHP'DE KONGRE HEYECANI

Uşak Cumhuriyet Halk Partisi Olağan genel kurul öncesinde Uşak teşkilatında kongre heyacanı başladı ve Eczacı Sevinç Yazgan ve İş İnsanı Asım Ersoy Özen Yarışıyor

facebook-paylas
Tarih: 08-10-2023 15:56

UŞAK CHP'DE KONGRE HEYECANI

Eczacı Sevinç Yazgan Konuşmasında

Sayın Divan,

Sayın il Başkanım, ilçe Başkanlarım,

Sayın Milletvekilim, Sayın Belediye Başkanım

Sevgili Kadın Kolları başkanlarım,

Sevgili Gençlik Kolları Başkanlarım,

Çok Değerli Cumhuriyet Halk Partili Yol Arkadaşlarım,

Değerli Konuklar ve Değerli Basın Mensubu Arkadaşlarım

Kongremize hoş geldiniz.

 Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

  Hem ilimiz hem de ülkemiz için en çok da kadınlar ve çocuklarımızın geleceği için elimi taşın altına koymam gerektiğini düşünerek 20 yıllık kamu görevimin ardından siyasete atıldım. Sizlerin de bildiği gibi yıllardır partimin her kademesinde görev aldım.

  2015-2017 yılları arasında Merkez İlçe Başkanlığı gibi onurlu görevi şerefle yürütüp 2017 referandumunda %53lük oy oranıyla Uşak'ın başkanlık sistemine hayır demesini hep birlikte başardık. İlçe Başkanlığı görevini tamamladıktan sonra da partimi asla bırakmadım. Partimin bana verdiği her görevi yerine getirdim. Hatta son seçimde üçüncü Sıra milletvekili adayı olarak var gücümle çalıştım. Çünkü benim bir hayalim var Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar yapmak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bayrağını Uşak Belediyesi ve ilçe belediyelerinde dalgalandırmak için karşınızdayım.

Benim sevdam Cumhuriyet Halk Partisi,

Benim sevdam ülkem,

Benim sevdam sizlersiniz.

Dört aya yakındır ülkemizde derin ve yakıcı sorunlar var.

Ekonomik ve sosyal adaletin olmadığı, eğitimin ve sağlık sorunlarının  had safhada olduğu bir ülkede , ne yazık ki sadece Cumhuriyet Halk Partisi konuşuluyor. Oysa ülkemizin gündemi enflasyon, işsizlik, yolsuzluk, çocuklarımız ve gençlerimizin iyi beslenmesi olmalıydı.

 

Öncelikli hedeflerimden biri işçiler ,köylüler,emekliler,kadınlar ve gençler gibi toplumun tüm kesimlerini örgütleyerek partimize kazandırmak olacaktır.

 

  Biz değişim diyoruz değişim; derken Sadece kişilerin değişmesini kastetmiyoruz parti içi demokrasi gelmeli ve Parti özüne dönmeli Cumhuriyet Halk Partisi’nde yeni dönem partinin iç devrimi ile başlayacak. Bu devrim sadece kişiler üzerinden değil daha demokratik tüzük ve yönetmelikle yapılacaktır. Ön seçim olmazsa olmazımız olacaktır. Tüm kademelerin Genel Başkan da dâhil tüm üyeler ile seçilmesi, Parti Meclisinin genişletilmesi, yetkisini kimseye devretmemesi, Genel Başkan da dâhil tüm kadroların üç dönemle sınırlandırılması, Merkez Yönetim Kurulunun, Parti Meclisi tarafından seçilmesi, delege sisteminin kaldırılması, tüm kademelerde somut başarı kriteri getirilip başaramayanların görevlerini devretmesi değişim için koşullarımız olacaktır.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, gençlerimize Çağdaş, demokratik, laik ve dünya ile rekabet edebilecekleri bir eğitim sistemi oluşturmalıyız.

Her geçen gün zengini daha zengin eden dar gelirliyi daha fazla ezen ekonomik politikalara dur demeliyiz. Halkçı, laik, adaletli, sosyal devlet anlayışına sahip bir sistem için biz iktidar olmalıyız. Bunun için asla mücaden vazgeçmemeliyiz.

  Siyasetin merkezine parayı koyan, güce tapanları, darbecileri, demokrasi düşmanlarını, cemaatleri, tarikatları tarihin karanlığına gömmeliyiz.

  Değerli yol arkadaşlarım; gelin çıktığımız bu yolda birlikte yürüyelim. Hem partimizde hem ülkemizde birbirimize el verelim, birbirimize güç katalım.

  Gün birlik zamanı, kavgalarımızı, ayrışmalarımızı, dargınlıklarımızı bir kenara bırakıp önümüzdeki yerel seçimlere odaklanmalıyız. Ülkemizde derin bir yoksulluk, emeklilerde, ücretli çalışanlarda şiddetli bir geçim sıkıntısı, gençlerimizde işsizlik umutsuzluk kol gezerken sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç işlerinin konuşularak ülke gündeminden uzaklaştırılmasına meydan vermeyelim.

  Demokrasiyi, Laikliği, Çağdaş Eğitimi, Adaleti savunan tüm yoldaşlarıma sesleniyorum. 100 yıllık bir parti olarak inandığımız bu değerlerin savunucusu ve bekçisi biziz. Zaman umutsuzluk, mutsuzluk zamanı değildir. Her gecenin sonunda sabah olduğu gibi yerel seçimlerdeki başarı kalplerimize güneş gibi doğacaktır. Yeter ki halkımıza dokunabilelim, kendimizi anlatabilelim.

Umutsuz durumlar yoktur, Umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim diyen kurucu başkanımız, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk gibi ben de asla umudumu yitirmedim. Sizlerden alacağım güçle partimizin bayrağını Uşak Belediyesi’nde ve ilçe belediyelerimizde dalgalandıracağız. Hedefimiz belli , yeter ki birbirimiz ile değil karşımızdaki ucube iktidara karşı mücadele edelim. Omuz omuza verelim hedefe odaklanalım.

  Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘’Toplumu kalkındırmak istiyorsak izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır; o da Türk Kadınını çalışmalarımıza ortak etmek, hayatımızı onlarla birlikte yürütmek .’’ Sözünden ilham alarak bu göreve talibim inanıyorum ki her şey çok güzel olacak.

Biz kazanalım yada  kazanmayalım, evet bizler için bu koltuklar gurur verici makamlardır. Ancak benim için en büyük makam Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmaktır.

YAŞASIN DEMOKRATİK, LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ

YAŞASIN CUMHURİYET HALK PARTİSİ

 Aday olan arkadaşıma başarılar diliyorum hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

 







Etiketler : uşak chp

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
YAZARLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI