antalya eskort alanya transfer
Bugun...



Genel Cerrahi Uzm. Opr. Dr. Murat Yülüklü Kanser hakkında Bilinmeyenleri Aktardı

1/7 Nisan kanser Haftası nedeni ile Uşak Öztan Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr Dr. Murat Yülüklü Kanser Hakkında Bilinmeyenleri aktarıp nelere dikkat etmemiz gerektiğini vurguladı.

facebook-paylas
Tarih: 07-04-2022 21:14

Genel Cerrahi Uzm. Opr. Dr. Murat Yülüklü Kanser hakkında Bilinmeyenleri Aktardı

Kanser dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler arasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alan önemli bir halk sağlığı problemidir. Erken teşhis edildiğinde tedavinin mümkün olduğu ve yaşam kalitesinin artırılabildigi kanser türleri olduğu düşünülür se korunmanın önemi daha da artmaktadır teknolojinin ve tıbbın ilerlemesi ile elde edilen sonuçların daha etkin kullanılması ve halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen bir 7 Nisan kanser haftası etkinlikleri mücadelesinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır.
%90 çevresel yüzde on oranında ise genetik faktörlere bağlı olarak gelişmekte olan kanserin çevresel faktörleri arasında yer alan tütün kullanımı alkol tüketimi fazla kilo ve obez olma ve enfeksiyonlara maruziyet engellenmesi yolu ile günümüzde %30 ila 50 oranında önlenebileceği bilinmektedir.
Kanserin erken teşhis kanser tedavisinin başarısını artırıyor kanserin erken teşhisi için kişinin herhangi bir yakınması olmasa daha iyi rahim ağzı meme kalın bağırsak ne prostata kanserleri için kanser tarama testleri yaptırması önem taşıyor meme kanserinin erken teşhisi için 40 yaş öncesi kendi kendine meme muayenesi ve klinik meme muayenesi ile 40 yaş sonrası mamografi hem kadın hem erkekler için kalın bağırsak kanserinin erken tanısında dışkıda gizli kan testere kolonoskopi kolon grafisi Gökhan testleri yapılmasını öneriyoruz


HABER VİDEOSU








FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
YAZARLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI