antalya eskort alanya transfer
Bugun...



YAZ OKULU RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE SONA ERDİ

Uşak Belediyesi Genç Kuşak Topluluğu, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Hayrat Vakfı tarafından üçüncüsü düzenlenen Yaz Okulu görkemli bir kapanış yaptı. Yaz boyunca 16 okulda, 246 öğretici aracılığıyla 5.000’in üzerinde çocuk eğitim gördü, sosyal etkinliklere katıldı.

facebook-paylas
Tarih: 09-08-2023 20:42

YAZ OKULU RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE SONA ERDİ

YAZ OKULU RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE SONA ERDİ

Uşak Belediyesi Genç Kuşak Topluluğu, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Hayrat Vakfı tarafından üçüncüsü düzenlenen Yaz Okulu görkemli bir kapanış yaptı. Yaz boyunca 16 okulda, 246 öğretici aracılığıyla 5.000’in üzerinde çocuk eğitim gördü, sosyal etkinliklere katıldı.

Kapanış programına Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, TÜGVA Uşak İl Koordinatörü Süheyl Yasin Aslan ve Hayrat Vakfı Uşak İl Temsilcisi Mustafa Yankın ile il protokolü katıldı. 6 binden fazla velinin ve Uşaklının yoğun ilgi gösterdiği Yaz Okulu Kapanış Programı, Huzur Park Amfi Tiyatro’da düzenlendi.

Yaz Okulu’ndan Kendine Yakışır Son

Altı hafta süren Yaz Okulu’nda, Kuran-ı Kerim, Ahlak Eğitimi, Siyer Dersleri, Akaid, Kelam, İlmihal ve Adab-ı Muaşeret gibi birçok eğitim alan çocuklar aynı zamanda; basketbol, futbol, yüzme gibi sportif faaliyetler ve tiyatro, sinema gibi kültürel etkinliklerle dolu bir yaz geçirdi. Çocukların son gününde de eğlenceye devam etmesi için özenle çalışan Uşak Belediyesi, kapanış töreni için hazırlanan Huzur Park’a adeta bir şenlik havası verdi. Çocuklar kendileri için düzenlenen halat çekme, voleybol, ip atlama, yüz boyama, çuval yarışı ve parkur gibi etkinliklerde eğlenceli vakit geçirdi. Ailelerinin eşlik ettiği kapanış programında aynı zamanda ikramlar da dağıtıldı.

Başkan Çakın “Coşku ve Heyecan Bizleri Daha Güzel Hizmetlere Teşvik Ediyor.”

Kapanış programında konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Yaz Okulu’muz gerçekten de göreve başladığımız günden bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda bizi manen en mutlu eden, en tatmin eden projelerimizin başında geliyor. Bu coşku ve heyecan bizleri bundan sonra da Uşak Belediyesi olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, Uşaklı gençlerimize, çocuklarımıza, hemşehrilerimize daha güzel hizmetler yapmak için teşvik edici oluyor. İnşallah bundan sonra da şehrimiz için, siz değerli hemşehrilerimiz ve kıymetli çocuklarımız, gençlerimiz için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Uşak’ta çocuklara ve gençlere yönelik birçok projenin hayata geçtiğinden bahseden Başkan Çakın konuşmasına şöyle devam etti.

“Özellikle başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gençlere ve çocuklarımıza yönelik yapmış olduğumuz çalışmalarda bizlere çok büyük destekler verdiler. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın vermiş olduğu desteklerle de şehrimize pek çok spor tesisimizin temelini attık, açılışını gerçekleştirdik. Bugün çocuklarımızın da bu yaz okulları kapsamında, gittikleri Şehit Mehmet Kara Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’muz Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın destekleriyle belediyemiz tarafından siz değerli hemşerilerimizin ve çocuklarımızın hizmetine açılmış durumda. Aynı şekilde Kemalöz Mahallesi’nde yapımı devam eden Gençlik Merkezi’miz, yine Karaağaç Mahallesi’nde KYK yurdumuzun önündeki spor tesislerimiz de Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve bakanlıklarımızın vermiş olduğu destekler sayesinde şehrimize kazandırıldı. İnşallah bu tesislerde pek çok gencimiz sporla çok daha fazla iç içe olacak, ki yapılan çalışmaların meyvelerini de her gün alıyoruz. Hassasiyetlerimize ve değerlerimize sahip çıkan velilerimize, emek veren herkese ama en başta da çocuklarımıza, sevgilerimi muhabbetlerimi sunuyorum.”

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün konuşmasında, “Biliyorsunuz eğitim ve öğretim okul döneminde bitmez, hayat boyu devam eden bir süreçtir. Biz şunu görüyoruz, bütün devletlerin eğitim politikalarının başında milli kelimesi gelir. Dolayısıyla eğitim ve öğretimin üç temel amacı vardır. Bunlardan ilki vatanını ve milletini sevmek, buna hizmet eden nesiller yetiştirmektir. İkincisi manevi değerlerine tarihine ve kültürüne sahip çıkan nesiller oluşturmak ve üçüncüsü ise akademik ve teknik anlamda başarılı, ilmin ışığında ilerleyen gençler yetiştirmektir.” diyerek Yaz Okulları’nın önemine vurgu yaptı. Vali Ergün, bu yıl Uşak ilinde ve ilçelerinde 11 bin gencin de İl Müftülüğü tarafından açılan yaz kurslarına katıldığını ifade etti, yapılan tüm yatırımların aktif kullanılmasından duydukları memnuniyeti paylaştı.

TÜGVA Uşak İl Koordinatörü Süheyl Yasin Aslan ise, “Biz çocuklarımıza ve gençlerimize güveniyoruz. İman varsa imkân da vardır. Bu gayeyle yaz okullarımızda 5 bin 300 öğrenciye, 16 okulda 246 öğreticiyle Allah’ı, Resul’ü, emir ve yasakları öğrettik. Çeşitli sosyal, kültürel ve sporsal faaliyetler yaptık. Üç yıldır yaz aylarında çocuklarımız için pek çok proje yaptık, sayımız yüzlerden binlere yükseldi. Böyle güzel işlerde sizlerle buluşmaktan mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.

“Aziz milletimize ve sevgili evlatlarımıza kuran ve iman eğitimi vererek, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz.” diyen Hayrat Vakfı İl Başkanı Mustafa Yankın da, “3 yıldır Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın vesilesiyle TÜGVA ve Hayrat Vakfı olarak çocuklarımızla buluşmaktan çok memnunum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Sahne Sırası Rafadan Tayfa’da

Alanda bulunan renkli etkinliklerde doyasıya eğlenen çocuklar sonrasında aileleri ile birlikte amfi tiyatroda yerlerini aldı. Açılış konuşmalarının sonrasında yapılan sahne şovlarına büyük küçük denemeden herkes eşlik etti, oyunlar oynandı ve hep bir ağızdan şarkılar söylendi. Ardından sahneye çıkan Rafadan Tayfa miniklere unutamayacakları bir gün yaşattı.

Kapanış programı için koro gösterisi hazırlayan çocuklar ilahi söyleyerek adeta sahnede ışık saçtı. Çocuklarını gururla izleyen aileler telefonlarının flaşlarıyla onlara eşlik etti. Koro gösterisi ardından Yaz Okulu’nda hiç devamsızlık yapmayan ve en az devamsızlığı olan öğrenciler arasından çekiliş yapıldı. Çekilişi kazanan çocuklara Yaz Okulu hatırası hediyeler verildi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
YAZARLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI