antalya eskort alanya transfer
Bugun...



UŞAK BELEDİYESİ 5. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

Sanata ve sanatçıya değer veren birçok projeyi hayata geçiren Uşak Belediyesi, 18-25 Temmuz tarihleri arasında yapacağı Tiyatro Festivalini yapılan etkinlilerle başlattı.

facebook-paylas
Tarih: 20-07-2023 15:48

UŞAK BELEDİYESİ 5. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

UŞAK BELEDİYESİ 5. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI
-Ünlü İsimler Festival Kapsamında Uşak’ta

Sanata ve sanatçıya değer veren birçok projeyi hayata geçiren Uşak Belediyesi, 18-25 Temmuz tarihleri arasında yapacağı Tiyatro Festivalini yapılan etkinlilerle başlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen ve Uşak’ta geleneksel hale gelen Uşak Belediyesi 5. Uluslararası Tiyatro Festivali Eski Belediye önünden, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kadar yapılan kortej yürüyüşü tiyatro severlerle buluştu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kortejde bando takımı ve maskotlar da yer alırken ortaya renkli görüntüler çıktı.

Kortej yürüyüşünde Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, ünlü sinema ve tiyatro oyuncuları Zihni Göktay, Mehmet Pala, Cemal Hünal, Merve Sevi ve çok sayıda sanatsever yer aldı.

ONUR KONUKLARI İLE TİYATRO TADINDA SÖYLEŞİ

Kortej yürüyüşünün ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde tiyatro tadında sohbet söyleşisi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın, ünlü konuklarla buluştuğu ve soru cevap eşliğinde yapılan sohbette festival ve tiyatro hakkında merak edilenler cevap buldu.

Başkan Çakın Uşak’ta sanatın gelişmesi adına çok yönlü işlerin yapıldığını ve bu kapsamda Tiyatro Festivali’nin şehir adına çok önemli olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Mehmet Çakın konuşmasına şu şekilde devam etti:

“5. Uluslararası Tiyatro Festivali dolayısı ile birbirinden ünlü isimleri Uşak’ımızda görmek çok onur verici. Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinde yer alan arkadaşlarımız güzel çalışmalarını bu festival ile de taçlandırdılar. Belediyemizin birçok çalışmasının yanında, halkımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin tiyatro ve sanatın her dalına ısındırmak için çalışmalarımız kesintisiz bir şekilde sürüyor. Her sene üzerine yenilikler katarak Tiyatro Festivalleri gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Akademik anlamda yetiştirmiş olduğumuz kursiyerlerimizin çalışmalarının sonucunu görmek ve halkımızın yoğun ilgisini hissetmek, ne denli güzel işler yapıldığının en büyük göstergesi.Bu kapsamda tüm halkımızı sanatla buluşturmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Çubukçu’nun moderatörlüğünde, ünlü tiyatro ve sinema oyuncuları Mehmet Pala, Zihni Göktay, Cemal Hünal, Merve Sevi, Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler ve Prof. Dr. Hakan Çakmak halkımız ile söyleşide bulundu. Söyleşi sonrası Başkan Çakın onur konuklarına teşekkürlerini ileterek plaketlerini takdim etti.

FESTİVAL BİR HAFTA SÜRECEK

Festivalin ilk gününde Uşak Açık Hava Amfi Tiyatrosu’nda İzmir Devlet Tiyatrosu, İki Bekar adlı oyunlarını sergiledi. Komedi türündeki oyuna Uşak halkının yoğun ilgi gösterdi ve kahkaha dolu anlar yaşandı. 25 Temmuz’a kadarsürecek olan festival, birbirinden farklı oyunlar ve konuklar iledevam edecek.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
YAZARLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI