antalya eskort alanya transfer
Bugun...



SİVASLI KOCADAĞ'DA BAKIR MADENİÇALIŞMALARININ TAKİPÇİSİYİZ...

İlimiz Sivaslı ilçesinde bulunan KOCADAĞ da bakır ve demir madeni arandığı bu amaçla sondaj çalışmaları yürütüldüğü bilgisini almış bulunuyoruz.

facebook-paylas
Tarih: 02-03-2021 19:17

SİVASLI KOCADAĞ'DA BAKIR MADENİÇALIŞMALARININ TAKİPÇİSİYİZ...

BASIN VE KAMUOYUNA;

İlimiz Sivaslı ilçesinde bulunan KOCADAĞ da bakır ve demir madeni arandığı bu amaçla sondaj çalışmaları yürütüldüğü bilgisini almış bulunuyoruz. 
Öncelikle ifade etmek isteriz ki; Barolar bir sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü olmanın yanı sıra, Avukatlık Kanununda hüküm altına alınan, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin kendisine yüklediği sorumluluğun gereği olarak taraf olma ve gereğini yapma hakkına sahiptir ve bu konuda görevi vardır.
Avukatlık Kanununa göre Barolar sadece üyelerinin hakları için mücadele eden kurumlar olmanın ötesinde yasanın kendisine yüklediği sorumluluğun gereğini yerine getirmesi gereken en önde gelen sivil toplum kurumudur. Bu yasal zorunluluğun gereği olarak Uşak Barosu baro mensuplarının bir insan hakkı olarak sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı için mücadele etmenin yanında, genel olarak da insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin yaşama geçirilmesi mücadelesinde her zaman taraf olmuştur.
Sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı bir insan hakkı olarak barolar tarafından da korunması ve gözetilmesi gereken haklardandır.
Gerek Sivaslının gerekse de Çivril Ovasının su kaynağı olan Kocadağ da böyle bir maden arama faaliyetleri olması durumunda hem Sivaslı ilçemizin hem de Çivril Ovasının büyük zarar göreceği aşikardır.
Sondaj çalışmaları yapılan Kocadağ’da Henüz ÇED raporu alınmamış olmakla durumun takipçisi olduğumuzu bildirir, Murat Dağı konusunda göstermiş olduğumuz birlik ve beraberliği Kocadağ için de göstereceğimizin bilinmesini isteriz. Saygılarımızla. 02/03/2021

          Uşak Barosu adına
Baro Başkanı Av. Emin COŞKUN







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
YAZARLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI